Rezeneli Balık |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rezeneli BalıkRezeneli balık Rezeneli balık Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 700 gram levrek fileto 3 yemek kaşığı limon suyu 1 adet safran 400 ml sebze suyu2 adet Rezene 300 gram havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kereviz yaprağı 1 adet pırasa 300 ml beyaz şaraptuz karabiber Hazırlanışı: Balıkların kalmışsa kılçıklarını ayıklayın, kurulayın ve uzunlamasına ikiye ayırın Balığı 2 cm uzunluğunda parçalara bölün, limon suyu ile karıştırın ve üstünü örterek bir kenarda bekletin![]() Safranı 4 yemek kaşığı sebze suyu ile karıştırın ![]() Rezeneyi ayıklayın, yıkayın, üstündeki yeşil ince yapraklarını bir kenara ayırın Dörde bölün, kök kısımlarını çıkarın 2 cm büyüklüğünde doğrayın Sap kerevizi temizleyip yıkayın![]() Havucu soyun, uzunlamasına ikiye bölün Pırasayı uzunlamasına ikiye bölün, akar suyun altında yıkayın Kereviz, havuç ve pırasayı 1 cm eninde dilimleyin![]() Zeytinyağını tavada kızdırın Hazırladığınız sebzeleri karıştırarak 5 dakika kavurun![]() Safranlı sebze suyu, şarap ve kalan sebze suyunu ilave edin, bir taşım kaynatın Orta ateşte üstünü kapatarak 20 dakika daha pişirmeye devam edin![]() Balığı kurulayın, tuzlayıp biberleyin, sebzelerin üstüne ilave edin Orta ateşte tencerenin kapağını kapatarak 7 dakika pişirin![]() Rezenenin yeşil yapraklarını ince kıyıp balığın üzerine serpiştirin ![]() Tuz ve biberle tatlandırın Yanında sarmısaklı baget ekmek sunabilirsiniz
|
|
|
|