![]() |
Rezeneli Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rezeneli BalıkRezeneli balık Rezeneli balık Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 700 gram levrek fileto 3 yemek kaşığı limon suyu 1 adet safran 400 ml ![]() 2 adet Rezene 300 gram havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kereviz yaprağı 1 adet pırasa 300 ml ![]() tuz karabiber Hazırlanışı: Balıkların kalmışsa kılçıklarını ayıklayın, kurulayın ve uzunlamasına ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() Safranı 4 yemek kaşığı sebze suyu ile karıştırın ![]() Rezeneyi ayıklayın, yıkayın, üstündeki yeşil ince yapraklarını bir kenara ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havucu soyun, uzunlamasına ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını tavada kızdırın ![]() ![]() Safranlı sebze suyu, şarap ve kalan sebze suyunu ilave edin, bir taşım kaynatın ![]() ![]() Balığı kurulayın, tuzlayıp biberleyin, sebzelerin üstüne ilave edin ![]() ![]() Rezenenin yeşil yapraklarını ince kıyıp balığın üzerine serpiştirin ![]() Tuz ve biberle tatlandırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|