![]() |
Rezeneli Balık
Rezeneli balık
Rezeneli balık Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 700 gram levrek fileto 3 yemek kaşığı limon suyu 1 adet safran 400 ml. sebze suyu 2 adet Rezene 300 gram havuç 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kereviz yaprağı 1 adet pırasa 300 ml. beyaz şarap tuz karabiber Hazırlanışı: Balıkların kalmışsa kılçıklarını ayıklayın, kurulayın ve uzunlamasına ikiye ayırın. Balığı 2 cm. uzunluğunda parçalara bölün, limon suyu ile karıştırın ve üstünü örterek bir kenarda bekletin. Safranı 4 yemek kaşığı sebze suyu ile karıştırın. Rezeneyi ayıklayın, yıkayın, üstündeki yeşil ince yapraklarını bir kenara ayırın. Dörde bölün, kök kısımlarını çıkarın. 2 cm. büyüklüğünde doğrayın. Sap kerevizi temizleyip yıkayın. Havucu soyun, uzunlamasına ikiye bölün. Pırasayı uzunlamasına ikiye bölün, akar suyun altında yıkayın. Kereviz, havuç ve pırasayı 1 cm. eninde dilimleyin. Zeytinyağını tavada kızdırın. Hazırladığınız sebzeleri karıştırarak 5 dakika kavurun. Safranlı sebze suyu, şarap ve kalan sebze suyunu ilave edin, bir taşım kaynatın. Orta ateşte üstünü kapatarak 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Balığı kurulayın, tuzlayıp biberleyin, sebzelerin üstüne ilave edin. Orta ateşte tencerenin kapağını kapatarak 7 dakika pişirin. Rezenenin yeşil yapraklarını ince kıyıp balığın üzerine serpiştirin. Tuz ve biberle tatlandırın. Yanında sarmısaklı baget ekmek sunabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.