![]() |
Kekikli Konsome |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kekikli KonsomeKekikli konsome Kekikli konsome Hazırlama süresi 120 dakika 8 kişilik Malzemeler: 65 gram un 75 ml ![]() 60 gram biber salçası 40 gram rendelenmiş parmesan peyniri 50 gram yumuşak tereyağı 1 kilogram dana kemiği buke garni(havuç 2 adet büyük soğan 2 adet yumurta 1 adet limonun kabuğu 1 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı beyaz top biber 5 dal kekik 2 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Buke garni malzemelerini temizleyin, yıkayın ve iri doğrayın ![]() Soğanları kabuklarıyla ortadan ikiye kesin, kesik taraflarını yağsız tavada koyu bir renk alana kadar kavurun ![]() Büyükçe bir tencerede dana kemiği, soğan, top biber, buke garni ve defne yaprağını 2,5 litre soğuk su ile bir taşım kaynatın ![]() Üzerindeki kefi alın ![]() ![]() ![]() ![]() Pişme süresinin sonunda, sarmısak kabuğu, limon kabuğu ve 3 dal kekiği ilave edin ![]() ![]() Et suyunu süzgecin üzerine yayılmış temiz bir bezden süzün ![]() ![]() Omlet için: Maydanoz yapraklarını kıyın ![]() ![]() ![]() Un ve kremayı da ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() Karışımı ikiye ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() 180o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 12-14 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|