ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kekikli Konsome (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780892)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:26 PM

Kekikli Konsome
 
Kekikli konsome
Kekikli konsome

Hazırlama süresi 120 dakika
8 kişilik
Malzemeler:

65 gram un
75 ml. çırpılmış krema
60 gram biber salçası
40 gram rendelenmiş parmesan peyniri
50 gram yumuşak tereyağı
1 kilogram dana kemiği
buke garni(havuç
2 adet büyük soğan
2 adet yumurta
1 adet limonun kabuğu
1 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı beyaz top biber
5 dal kekik
2 adet defne yaprağı
1 demet maydanoz
tuz
karabiber
muskat

Hazırlanışı:
Buke garni malzemelerini temizleyin, yıkayın ve iri doğrayın.
Soğanları kabuklarıyla ortadan ikiye kesin, kesik taraflarını yağsız tavada koyu bir renk alana kadar kavurun.
Büyükçe bir tencerede dana kemiği, soğan, top biber, buke garni ve defne yaprağını 2,5 litre soğuk su ile bir taşım kaynatın.
Üzerindeki kefi alın. Tuz ekin. Kapağı açık, orta ateşte 1.5 saat pişirin.
Pişme süresinin sonunda, sarmısak kabuğu, limon kabuğu ve 3 dal kekiği ilave edin. 15 dakika bekletin.
Et suyunu süzgecin üzerine yayılmış temiz bir bezden süzün. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın.
Omlet için: Maydanoz yapraklarını kıyın. Tereyağını çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip yine çırpın.
Un ve kremayı da ekleyip karıştırın. Yumurta beyazlarını tuzla katı çırpıp una ekleyin. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın.
Karışımı ikiye ayırın. Yarısını biber salçası, 20 gr. parmesan peyniri ile, diğer yarısını maydanoz ve kalan parmesan peyniri ile karıştırın. İki karışımı da, fırın kağıdı serili tepsiye şeritler halinde yayın.
180o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 12-14 dakika pişirin. İster baklava, ister şerit şeklinde kesin. Çorbayı ısıtın, omlet ve kalan kekik yapraklarıyla sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.