![]() |
Kekikli Konsome
Kekikli konsome
Kekikli konsome Hazırlama süresi 120 dakika 8 kişilik Malzemeler: 65 gram un 75 ml. çırpılmış krema 60 gram biber salçası 40 gram rendelenmiş parmesan peyniri 50 gram yumuşak tereyağı 1 kilogram dana kemiği buke garni(havuç 2 adet büyük soğan 2 adet yumurta 1 adet limonun kabuğu 1 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı beyaz top biber 5 dal kekik 2 adet defne yaprağı 1 demet maydanoz tuz karabiber muskat Hazırlanışı: Buke garni malzemelerini temizleyin, yıkayın ve iri doğrayın. Soğanları kabuklarıyla ortadan ikiye kesin, kesik taraflarını yağsız tavada koyu bir renk alana kadar kavurun. Büyükçe bir tencerede dana kemiği, soğan, top biber, buke garni ve defne yaprağını 2,5 litre soğuk su ile bir taşım kaynatın. Üzerindeki kefi alın. Tuz ekin. Kapağı açık, orta ateşte 1.5 saat pişirin. Pişme süresinin sonunda, sarmısak kabuğu, limon kabuğu ve 3 dal kekiği ilave edin. 15 dakika bekletin. Et suyunu süzgecin üzerine yayılmış temiz bir bezden süzün. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. Omlet için: Maydanoz yapraklarını kıyın. Tereyağını çırpın. Yumurta sarılarını ekleyip yine çırpın. Un ve kremayı da ekleyip karıştırın. Yumurta beyazlarını tuzla katı çırpıp una ekleyin. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. Karışımı ikiye ayırın. Yarısını biber salçası, 20 gr. parmesan peyniri ile, diğer yarısını maydanoz ve kalan parmesan peyniri ile karıştırın. İki karışımı da, fırın kağıdı serili tepsiye şeritler halinde yayın. 180o C ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 12-14 dakika pişirin. İster baklava, ister şerit şeklinde kesin. Çorbayı ısıtın, omlet ve kalan kekik yapraklarıyla sıcak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.