Kuzukulaklı Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzukulaklı KaridesKuzukulaklı karides Kuzukulaklı karides Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 demet kuzukulağı 5 adet yumurta 1 tatlı kaşığı hardal 1/2 su bardağı sıvı yağ 4 dilim köy ekmeği 250 gram donsurulmuş karides 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı margarin Hazırlanışı: Yumurtaları katı pişirin ![]() Karidesleri çözülmelerini beklemeden margarin ile çok kuvetli ateşte kavurun Tuz ve karabiber katın![]() Kuzukulağını ayıkayıp yıkayın Kaynar suya daldırıp çıkararak blanşe edin Eizp püre haline getirin![]() 2 adet yumurta sarısını çatalla ezin ![]() Hardallı püreye katın Sıvı yağ ile karıştırarak bir sos hazırlayın yoğurt, karabiber tuz ile karıştırıp ezilmiş yumurtaları da ekleyin![]() Kalan yumurtaları dilimleyin, ekmeklerin üzerine, hazırladığınız sosu sürdükten sonra üstüne yumurta dilimlerini ve karidesleri yerleştirin ![]() Soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|