![]() |
Kuzukulaklı Karides
Kuzukulaklı karides
Kuzukulaklı karides Hazırlama süresi 20 dakika 4 kişilik Malzemeler: 1 demet kuzukulağı 5 adet yumurta 1 tatlı kaşığı hardal 1/2 su bardağı sıvı yağ 4 dilim köy ekmeği 250 gram donsurulmuş karides 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı margarin Hazırlanışı: Yumurtaları katı pişirin. Karidesleri çözülmelerini beklemeden margarin ile çok kuvetli ateşte kavurun. Tuz ve karabiber katın. Kuzukulağını ayıkayıp yıkayın. Kaynar suya daldırıp çıkararak blanşe edin. Eizp püre haline getirin. 2 adet yumurta sarısını çatalla ezin. Hardallı püreye katın. Sıvı yağ ile karıştırarak bir sos hazırlayın. yoğurt, karabiber tuz ile karıştırıp ezilmiş yumurtaları da ekleyin. Kalan yumurtaları dilimleyin, ekmeklerin üzerine, hazırladığınız sosu sürdükten sonra üstüne yumurta dilimlerini ve karidesleri yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.