Havuçlu Sudak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu SudakHavuçlu sudak Havuçlu sudak Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 4 adet sudak filetosu 700 gram havuç 1/2 demet maydanoz 50 ml portakal suyu50 gram tereyağı 30 ml elma sirkesidefne yaprağı biberiye kekik sarmısak kızartmak için sıvıyağ tuz karabiber Hazırlanışı: 700 gr havucu temizleyip, bıçakla ince uzun olarak dilimleyin Maydanozu ince kıyın, saplarını ayırın![]() 50 ml portakal suyu, 50 gr tereyağı, 30 ml elma sirkesini bir tencerede kaynatın, sos haline getirin Havuçları bu sosta ağzı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin Tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip, sıcak olarak bekletin![]() Bir tavada sıvı yağı kızdırın Sudak filetolarının derili kısımlarına keskin bir bıçakla çizik atın Defne, biberiye, kekik, sarmısak ve maydanoz saplarıyla balıkların içini taşmayacak şekilde doldurun![]() Balıkları ilk önce derili kısmı alta gelecek şekilde 7-8 dakika kızartın Daha sonra diğer tarafını 45 saniye kızartın![]() Isıtılmış servis tabaklarına önce sıcak tuttuğunuz havuçları yerleştirin ardından balıkları koyarak servis yapın ![]() Sudak filetolarını haşlanmış tereyağlı patatesle servis yapabilirsiniz
|
|
|
|