![]() |
Havuçlu Sudak
Havuçlu sudak
Havuçlu sudak Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 4 adet sudak filetosu 700 gram havuç 1/2 demet maydanoz 50 ml. portakal suyu 50 gram tereyağı 30 ml. elma sirkesi defne yaprağı biberiye kekik sarmısak kızartmak için sıvıyağ tuz karabiber Hazırlanışı: 700 gr. havucu temizleyip, bıçakla ince uzun olarak dilimleyin. Maydanozu ince kıyın, saplarını ayırın. 50 ml. portakal suyu, 50 gr. tereyağı, 30 ml. elma sirkesini bir tencerede kaynatın, sos haline getirin. Havuçları bu sosta ağzı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip, sıcak olarak bekletin. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Sudak filetolarının derili kısımlarına keskin bir bıçakla çizik atın. Defne, biberiye, kekik, sarmısak ve maydanoz saplarıyla balıkların içini taşmayacak şekilde doldurun. Balıkları ilk önce derili kısmı alta gelecek şekilde 7-8 dakika kızartın. Daha sonra diğer tarafını 45 saniye kızartın. Isıtılmış servis tabaklarına önce sıcak tuttuğunuz havuçları yerleştirin ardından balıkları koyarak servis yapın. Sudak filetolarını haşlanmış tereyağlı patatesle servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.