ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuçlu Sudak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780887)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:26 PM

Havuçlu Sudak
 
Havuçlu sudak
Havuçlu sudak

Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet sudak filetosu
700 gram havuç
1/2 demet maydanoz
50 ml. portakal suyu
50 gram tereyağı
30 ml. elma sirkesi
defne yaprağı
biberiye
kekik
sarmısak
kızartmak için sıvıyağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
700 gr. havucu temizleyip, bıçakla ince uzun olarak dilimleyin. Maydanozu ince kıyın, saplarını ayırın.
50 ml. portakal suyu, 50 gr. tereyağı, 30 ml. elma sirkesini bir tencerede kaynatın, sos haline getirin. Havuçları bu sosta ağzı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip, sıcak olarak bekletin.
Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Sudak filetolarının derili kısımlarına keskin bir bıçakla çizik atın. Defne, biberiye, kekik, sarmısak ve maydanoz saplarıyla balıkların içini taşmayacak şekilde doldurun.
Balıkları ilk önce derili kısmı alta gelecek şekilde 7-8 dakika kızartın. Daha sonra diğer tarafını 45 saniye kızartın.
Isıtılmış servis tabaklarına önce sıcak tuttuğunuz havuçları yerleştirin ardından balıkları koyarak servis yapın.
Sudak filetolarını haşlanmış tereyağlı patatesle servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.