Rezeneli Somon Fileto |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rezeneli Somon FiletoRezeneli somon fileto Rezeneli somon fileto Hazırlama süresi 1 saat Malzemeler: 1 adet soğan 2 adet defne yaprağı 3 adet karanfil 500 ml beyaz şarap500 ml sebze suyu600 gram dondurulmuş somon 1 kilogram Rezene 5 yemek kaşığı limon suyu 6 yemek kaşığı zeytinyağı 250 gram mayonez 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 100 gram yoğurt 1 yemek kaşığı tatlı hardal 1 adet dilimlenmiş limon 2 sap dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanı soyun ve dörde bölün Defne yaprakları, karanfil, tuz, karabiber, beyaz şarap ve sebze suyu ile kaynatın![]() Balıkları dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin Çözüldükten sonra kaynamakta olan karışıma katın Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin, suyunda soğumaya bırakın![]() Rezeneyi yıkayın ve ince ince dilimleyin 4 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın![]() Mayonezi, limon kabuğu rendesi, kalan limon suyu, yoğurt, hardal, tuz ve karabiber ile karıştırın ![]() Rezeneyi iyice süzün, servis tabağına alın Filetoları mayonezle birlikte rezenelerin üzerine koyun Limon dilimleri ve dereotu ile süsleyin
|
|
|
|