![]() |
Rezeneli Somon Fileto
Rezeneli somon fileto
Rezeneli somon fileto Hazırlama süresi 1 saat Malzemeler: 1 adet soğan 2 adet defne yaprağı 3 adet karanfil 500 ml. beyaz şarap 500 ml. sebze suyu 600 gram dondurulmuş somon 1 kilogram Rezene 5 yemek kaşığı limon suyu 6 yemek kaşığı zeytinyağı 250 gram mayonez 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 100 gram yoğurt 1 yemek kaşığı tatlı hardal 1 adet dilimlenmiş limon 2 sap dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanı soyun ve dörde bölün. Defne yaprakları, karanfil, tuz, karabiber, beyaz şarap ve sebze suyu ile kaynatın. Balıkları dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Çözüldükten sonra kaynamakta olan karışıma katın. Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin, suyunda soğumaya bırakın. Rezeneyi yıkayın ve ince ince dilimleyin. 4 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Mayonezi, limon kabuğu rendesi, kalan limon suyu, yoğurt, hardal, tuz ve karabiber ile karıştırın. Rezeneyi iyice süzün, servis tabağına alın. Filetoları mayonezle birlikte rezenelerin üzerine koyun. Limon dilimleri ve dereotu ile süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.