Hindistancevizi Sütlü Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistancevizi Sütlü KaridesHindistancevizi sütlü karides Hindistancevizi sütlü karides Hazırlama süresi 50 dakika 10-12 kişilik Malzemeler: 1 kilogram karides 600 gram patates 200 ml tavuk suyu3 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram soğan 1'er adet yeşil ve kırmızı dolmalık biber 800 gram konserve kırmızı fasulye 400 ml şekersiz hindistancevizi sütütuz karabiber Hazırlanışı: Soğanı soyup irice doğrayın Biberleri ikiye bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın, 2 cm irilikte doğrayın![]() Patatesi soyun, ikiye bölün, 1 cm kalınlıkta dilimleyin Kırmızı fasulyeyi bir kevgire koyup soğuk su ile çalkalayın![]() Yağı geniş bir tencerede kızdırın Karidesleri yağda kızartıp dışarı alın![]() Soğanı kızartma yağının içinde şeffaflaşıncaya kadar öldürün ![]() Patatesi ekleyin, 1 dakika birlikte kızartın Hindistancevizi sütü ve tavuk suyunu ilave edip 10 dakika orta ateşte pişirin![]() Doğranmış biberleri katın 5 dakika daha pişirin Karides ve fasulyeyi ekleyip servis yapın
|
|
|
|