![]() |
Hindistancevizi Sütlü Karides
Hindistancevizi sütlü karides
Hindistancevizi sütlü karides Hazırlama süresi 50 dakika 10-12 kişilik Malzemeler: 1 kilogram karides 600 gram patates 200 ml. tavuk suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 200 gram soğan 1'er adet yeşil ve kırmızı dolmalık biber 800 gram konserve kırmızı fasulye 400 ml. şekersiz hindistancevizi sütü tuz karabiber Hazırlanışı: Soğanı soyup irice doğrayın. Biberleri ikiye bölün, sap ve çekirdek kısımlarını çıkarın, 2 cm. irilikte doğrayın. Patatesi soyun, ikiye bölün, 1 cm. kalınlıkta dilimleyin. Kırmızı fasulyeyi bir kevgire koyup soğuk su ile çalkalayın. Yağı geniş bir tencerede kızdırın. Karidesleri yağda kızartıp dışarı alın. Soğanı kızartma yağının içinde şeffaflaşıncaya kadar öldürün. Patatesi ekleyin, 1 dakika birlikte kızartın. Hindistancevizi sütü ve tavuk suyunu ilave edip 10 dakika orta ateşte pişirin. Doğranmış biberleri katın. 5 dakika daha pişirin. Karides ve fasulyeyi ekleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.