Hollandez Soslu Levrek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hollandez Soslu LevrekHollandez soslu levrek Hollandez soslu levrekYemek Okulu - Hollandez sos Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram brokoli 600 gram levrek fileto 4 adet limon suyu tuz karabiber un 100 ml beyaz şarap1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 130 gram tereyağı 1/2 demet taze soğan 4 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı süzme yoğurt tozşeker Hazırlanışı: Brokoliyi ayıklayın, parçalara ayırın Sap kısımlarını dilimleyin Kaynayan tuzlu suda 7-10 dakika blanşe edip süzgece alın ve soğuk suya tutun![]() Yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı limon suyunu, beyaz şarap, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile bir kapta karıştırın Orta ateşte koyu kremamsı olana kadar çırparak pişirin Küb şeklinde doğradığınız tereyağını yavaş yavaş karışıma katın![]() Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayın, kıyın ve yoğurt ile birlikte sosa ilave edin ![]() Levrek filetoyu tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın ![]() Una buladıktan sonra silkeleyin ve kızgın sıvı yağda 2-3 dakika her iki taraflarını kızartın ![]() Brokoliyi sos ve balık fileto ile birlikte servis yapın
|
|
|
|