![]() |
Hollandez Soslu Levrek
Hollandez soslu levrek
Hollandez soslu levrekYemek Okulu - Hollandez sos Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 750 gram brokoli 600 gram levrek fileto 4 adet limon suyu tuz karabiber un 100 ml. beyaz şarap 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi 130 gram tereyağı 1/2 demet taze soğan 4 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı süzme yoğurt tozşeker Hazırlanışı: Brokoliyi ayıklayın, parçalara ayırın. Sap kısımlarını dilimleyin. Kaynayan tuzlu suda 7-10 dakika blanşe edip süzgece alın ve soğuk suya tutun. Yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve 2 yemek kaşığı limon suyunu, beyaz şarap, tuz, karabiber ve 1 tutam şeker ile bir kapta karıştırın. Orta ateşte koyu kremamsı olana kadar çırparak pişirin. Küb şeklinde doğradığınız tereyağını yavaş yavaş karışıma katın. Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayın, kıyın ve yoğurt ile birlikte sosa ilave edin. Levrek filetoyu tuz, karabiber ve 2 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın. Una buladıktan sonra silkeleyin ve kızgın sıvı yağda 2-3 dakika her iki taraflarını kızartın. Brokoliyi sos ve balık fileto ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.