Hardallı Kişnişli Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hardallı Kişnişli BonfileHardallı kişnişli bonfile Hardallı kişnişli bonfile Hazırlama süresi 2 saat 10 kişilik 235 kalori Malzemeler: Et için: 25 gr hardal tohumu5 gr kişniş tohumu3-4 tatlı kaşığı acı hardal 1 diş sarmısak 30 gr esmer şeker80 ml sıvı yağ800 gr bonfile (tek parça)2 tatlı kaşığı tuz Vinaigrette sos için: 2 adet mandalina 1 adet kırmızı soğan 20 ml üzüm sirkesi20 ml sıvı yağ1 yemek kaşığı iri kıyılmış melisa tuz karabiber Hazırlanışı: Marine için: Hardal ve kişniş tohumlarını, yağsız tavada kavurun Soğumaya bırakıp, blender ile öğütün Hardalı, sarmısağı, tuzu, şekeri ve 40 ml yağı ekleyip püre haline getirin Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyin Her tarafını 2-3 mm kalınlığında püre ile kaplayın Şeffaf folyo ile sıkıca sarın ve bir gece buzdolabında bekletin![]() Folyoyu çıkartın Kalan sıvı yağı büyükçe bir tavada kızdırın Orta ateşte etin her tarafını 6-8 dakika kızartın (baharatların yanmamasına dikkat edin) Sıcak fırın tepsisine alın, 80°C’de ısıtılmış fırında 1 saat 45 dakika kızartın![]() Sos için mandalinaları soyun 3-4 parçaya doğrayın Zarlı kısımların sularını sıkın Soğanı küçük küp doğrayın, mandalina suyu, sirke ve yağ ile karıştırın Tuz ve biber ekin Mandalina parçalarını ve melisayı ekleyin, karıştırın Kızarmış eti dilimleyip önceden ısıtılmış tabağa yerleştirin Sos ile servis yapın![]() Eti koyacağınız tabağı ve yemek tabaklarını eti kızartırken aynı fırında ısıtabilirsiniz
|
|
|
|