![]() |
Hardallı Kişnişli Bonfile
Hardallı kişnişli bonfile
Hardallı kişnişli bonfile Hazırlama süresi 2 saat 10 kişilik 235 kalori Malzemeler: Et için: 25 gr. hardal tohumu 5 gr. kişniş tohumu 3-4 tatlı kaşığı acı hardal 1 diş sarmısak 30 gr. esmer şeker 80 ml. sıvı yağ 800 gr. bonfile (tek parça) 2 tatlı kaşığı tuz Vinaigrette sos için: 2 adet mandalina 1 adet kırmızı soğan 20 ml. üzüm sirkesi 20 ml. sıvı yağ 1 yemek kaşığı iri kıyılmış melisa tuz karabiber Hazırlanışı: Marine için: Hardal ve kişniş tohumlarını, yağsız tavada kavurun. Soğumaya bırakıp, blender ile öğütün. Hardalı, sarmısağı, tuzu, şekeri ve 40 ml. yağı ekleyip püre haline getirin. Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyin. Her tarafını 2-3 mm. kalınlığında püre ile kaplayın. Şeffaf folyo ile sıkıca sarın ve bir gece buzdolabında bekletin. Folyoyu çıkartın. Kalan sıvı yağı büyükçe bir tavada kızdırın. Orta ateşte etin her tarafını 6-8 dakika kızartın (baharatların yanmamasına dikkat edin). Sıcak fırın tepsisine alın, 80°C’de ısıtılmış fırında 1 saat 45 dakika kızartın. Sos için mandalinaları soyun. 3-4 parçaya doğrayın. Zarlı kısımların sularını sıkın. Soğanı küçük küp doğrayın, mandalina suyu, sirke ve yağ ile karıştırın. Tuz ve biber ekin. Mandalina parçalarını ve melisayı ekleyin, karıştırın. Kızarmış eti dilimleyip önceden ısıtılmış tabağa yerleştirin. Sos ile servis yapın. Eti koyacağınız tabağı ve yemek tabaklarını eti kızartırken aynı fırında ısıtabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.