ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hardallı Kişnişli Bonfile (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780863)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:30 PM

Hardallı Kişnişli Bonfile
 
Hardallı kişnişli bonfile
Hardallı kişnişli bonfile

Hazırlama süresi 2 saat
10 kişilik
235 kalori Malzemeler:

Et için: 25 gr. hardal tohumu
5 gr. kişniş tohumu
3-4 tatlı kaşığı acı hardal
1 diş sarmısak
30 gr. esmer şeker
80 ml. sıvı yağ
800 gr. bonfile (tek parça)
2 tatlı kaşığı tuz
Vinaigrette sos için: 2 adet mandalina
1 adet kırmızı soğan
20 ml. üzüm sirkesi
20 ml. sıvı yağ
1 yemek kaşığı iri kıyılmış melisa
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Marine için: Hardal ve kişniş tohumlarını, yağsız tavada kavurun. Soğumaya bırakıp, blender ile öğütün. Hardalı, sarmısağı, tuzu, şekeri ve 40 ml. yağı ekleyip püre haline getirin. Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyin. Her tarafını 2-3 mm. kalınlığında püre ile kaplayın. Şeffaf folyo ile sıkıca sarın ve bir gece buzdolabında bekletin.
Folyoyu çıkartın. Kalan sıvı yağı büyükçe bir tavada kızdırın. Orta ateşte etin her tarafını 6-8 dakika kızartın (baharatların yanmamasına dikkat edin). Sıcak fırın tepsisine alın, 80°C’de ısıtılmış fırında 1 saat 45 dakika kızartın.
Sos için mandalinaları soyun. 3-4 parçaya doğrayın. Zarlı kısımların sularını sıkın. Soğanı küçük küp doğrayın, mandalina suyu, sirke ve yağ ile karıştırın. Tuz ve biber ekin. Mandalina parçalarını ve melisayı ekleyin, karıştırın. Kızarmış eti dilimleyip önceden ısıtılmış tabağa yerleştirin. Sos ile servis yapın.
Eti koyacağınız tabağı ve yemek tabaklarını eti kızartırken aynı fırında ısıtabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.