Yoğurt Soslu Mezgit |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu MezgitYoğurt soslu mezgit Yoğurt soslu mezgit Hazırlama süresi 40 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 400 gram yeşil fasulye 300 gram yoğurt 800 gram mezgit fileto 2 yemek kaşığı mayonez 130 gram dilimlenmiş 1 demet deretou 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı limon suyu 300 gram elma 120 gram kırmızı soğan tuz karabiber Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayın 6-8 dakika tuzlu suda haşlayıp soğuk suya tutun Jambonu ince şeritlere kesin![]() Yoğurdu, mayonez, hardal ve limon suyu ile karıştırıp sosu hazırlayın Tuz, karabiber ile tatlandırın![]() Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın Soğanları soyun ve elmalarla birlikte küçük küb şeklinde doğrayın Dereotunu kalın saplarından ayırın ve incecik kıyın Elma ve soğanlarla birlikte sosa katın![]() Jambonu yağsız tavada kıtır kıtır kızartın, fasulyeyi ilave edip 5 dakika çevirin Tuz, karabiber ile tatlandırıp kızarttığınız mezgit filetolar ve sosla birlikte servis yapın
|
|
|
|