![]() |
Yoğurt Soslu Mezgit
Yoğurt soslu mezgit
Yoğurt soslu mezgit Hazırlama süresi 40 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 400 gram yeşil fasulye 300 gram yoğurt 800 gram mezgit fileto 2 yemek kaşığı mayonez 130 gram dilimlenmiş 1 demet deretou 1 yemek kaşığı hardal 1 yemek kaşığı limon suyu 300 gram elma 120 gram kırmızı soğan tuz karabiber Hazırlanışı: Fasulyeleri ayıklayın. 6-8 dakika tuzlu suda haşlayıp soğuk suya tutun. Jambonu ince şeritlere kesin. Yoğurdu, mayonez, hardal ve limon suyu ile karıştırıp sosu hazırlayın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın. Soğanları soyun ve elmalarla birlikte küçük küb şeklinde doğrayın. Dereotunu kalın saplarından ayırın ve incecik kıyın. Elma ve soğanlarla birlikte sosa katın. Jambonu yağsız tavada kıtır kıtır kızartın, fasulyeyi ilave edip 5 dakika çevirin. Tuz, karabiber ile tatlandırıp kızarttığınız mezgit filetolar ve sosla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.