![]() |
Safranlı Dilbalığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Safranlı DilbalığıSafranlı dilbalığı Safranlı dilbalığı Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: karabiber 8 adet dilbalığı filetosu 500 gram domates 300 gram havuç 100 ml ![]() 400 ml ![]() 1 adet patates 100 gram arpacık soğanı 1 diş sarmısak 5 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı tozsafran 1/2 çay kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı biberiye tuz Hazırlanışı: Domateslerin kabuklarını soyup altıya bölün ![]() ![]() Havuçları temizleyip küb şeklinde doğrayın ve limon sirkesinde 2 yemek kaşığı sıvı kalana kadar pişirin ![]() Balık suyu ve domates çekirdeklerini ekleyin ve 10 dakika pişirin ![]() Patatesi soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() Arpacık soğanlarını soyup küb şeklinde doğrayın, sarmısağı ezin ![]() Soğan ve sarmısağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() Dilbalığı filetolarını ikiye katlayın ![]() ![]() Kızarmış filetoları safranlı domatesli sos ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|