Salatalık Soslu Levrek |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalık Soslu LevrekSalatalık soslu levrek Salatalık soslu levrek Hazırlama süresi 35 dakika 4 kişilik Malzemeler: 2 adet salatalık 2 adet soğan 40 gram margarin 2 yemek kaşığı un 1/8 litre beyaz şarap 100 ml süt kreması 500 gram levrek fileto 2 yemek kaşığı limon suyu 100 gram ayıklanmış karides 1 demet dereotu tuz karabiber Hazırlanışı: Salatalığı soyun, uzunlamasına ikiye kesin Çekirdeklerini bir çay kaşığı yardımıyla çıkartın, küçük küçük doğrayın Tuzlayıp 10 dk süzgeçte bekletin Soğanları yemeklik doğrayın, yağda pembeleştirin Salatalığı ilave edin, un koyun ve kavurduktan sonra 1 su bardağı su, şarap ve krema katıp 10 dk kaynatın Levreği kuşbaşı doğrayın Üstüne 1 yemek kaşığı limon suyu gezdirin Tencerede kaynamakta olan sosa ilave edip, 5-10 dk hafif ateşte ağzı kapalı olarak pişirin Karidesleri katıp 2 dk daha pişirin Tuz, karabiber, kıyılmış dereotu ve 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın |
|