![]() |
Havuçlu Biftek Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Biftek SarmaHavuçlu biftek sarma Havuçlu biftek sarma Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 350 gram havuç 2 yemek kaşığı kuru üzüm 30 gram margarin 2 yemek kaşığı Tamek domates salças& 75 gram fındık Tamek acı biber sosu 20 gram tereyağı 1 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Havuçları ayıklayın, iri iri rendeleyin ![]() ![]() ![]() Havuçların 2/3sini, üzümün yarısı, fındığın 2/3si ve acılı ketçap ile karıştırın ![]() Etleri tuz ve karabiber ile tatlandırıp üzerine havuç fındık karışımını yayın ![]() Yuvarlayarak rulo yapın ![]() ![]() Margarini kızdırıp etlerin her tarafını iyice kızartın ![]() Domates salçasını 1 su bardağı sıcak suda eritip etlere katın ![]() ![]() Suyu iyice azalınca 1/2 su bardağı sıcak su ilave edin ![]() Sarmaları tencereden çıkartın ![]() ![]() Nişastayı 1 çay bardağı su ile eritip tencereye ekleyin ![]() ![]() Etleri hazırladığınız sos ve kalan fındıklarla servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|