![]() |
Havuçlu Biftek Sarma
Havuçlu biftek sarma
Havuçlu biftek sarma Hazırlama süresi 1 saat 4 kişilik Malzemeler: 350 gram havuç 2 yemek kaşığı kuru üzüm 30 gram margarin 2 yemek kaşığı Tamek domates salças& 75 gram fındık Tamek acı biber sosu 20 gram tereyağı 1 yemek kaşığı nişasta tuz karabiber Hazırlanışı: Havuçları ayıklayın, iri iri rendeleyin. Fındıkları kıyın. Yağsız tavada kavurun ve tavanın sıcaklığı ile fazla esmerleşmemeleri için, hemen bir tabağa boşaltın. Havuçların 2/3sini, üzümün yarısı, fındığın 2/3si ve acılı ketçap ile karıştırın. Etleri tuz ve karabiber ile tatlandırıp üzerine havuç fındık karışımını yayın. Yuvarlayarak rulo yapın. Mutfak ipliği ile bağlayın veya kürdanla tutturun. Margarini kızdırıp etlerin her tarafını iyice kızartın. Domates salçasını 1 su bardağı sıcak suda eritip etlere katın. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin. Suyu iyice azalınca 1/2 su bardağı sıcak su ilave edin. Sarmaları tencereden çıkartın. Suyuna kalan havuçları, üzümleri ve tereyağını katın. Nişastayı 1 çay bardağı su ile eritip tencereye ekleyin. Tuz, karabiber koyun. Etleri hazırladığınız sos ve kalan fındıklarla servis yapın. Yanında patates püresi de sunabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.