![]() |
Acılı Ve Portakallı Biftek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acılı Ve Portakallı BiftekAcılı ve portakallı biftek Acılı ve portakallı biftek Hazırlama süresi 50 dakika 2 kişilik Malzemeler: 60 ml ![]() 1 adet yumurta beyazı 1 tatlı kaşığı nişasta 50 gram taze zencefil 2 diş sarmısak 100 gram soya filizi 1 adet portakal 45 ml ![]() 5 adet kuru chili biberi 250 gram biftek 350 gram brokoli 150 gram havuç 1 adet kırmızı biber 45 ml ![]() 15 ml ![]() 60 ml ![]() tuz karabiber Hazırlanışı: Etlerin yağlı kısımlarını çıkartın, ince dilimlere kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Brokolinin çiçeklerini tuzlu kaynar suda 1 dakika haşlayın soğuk sudan geçirin ve süzün ![]() Soyulmuş ve temizlenmiş havuç, zencefil ve çekirdekleri çıkartılmış biberi ince şeritlere doğrayın ![]() ![]() ![]() Portakalı patates soyacağı ile ince soyun ![]() ![]() ![]() Wok’ta 45 ml ![]() ![]() ![]() Wok’tan çıkartın ![]() ![]() ![]() Havuç, biber ve zencefili kısa bir süre karıştırarak kavurun ![]() Önce portakal kabuğu, sarmısak, chili biberi sonra sos karışımı ve brokoliyi ekleyin ![]() 45 saniye harlı ateşte pişirin ![]() ![]() Etler ve soya filizini de ilave edip karıştırın ![]() Sadece etleri ısınıncaya kadar pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|