![]() |
Havuçlu Şinitzel |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu ŞinitzelHavuçlu şinitzel Havuçlu şinitzel Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram bebe havucu 400 gram dana bonfile 5 yemek kaşığı soya sosu 8 yemek kaşığı acıbiber sosu 200 gram mantar 3 yemek kaşığı ketçap 100 ml ![]() 1 çay kaşığı toz zencefil 1 diş sarmısak 150 gram un 5 yemek kaşığı nişasta 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 150 gram soya filizi 1 demet maydanoz tuz kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı: Bonfileleri 1 cm ![]() ![]() ![]() Havuçları ayıklayıp ince verev dilimler halinde doğrayın ![]() ![]() 5 yemek kaşığı acıbiber sosunu, 2 yemek kaşığı soya sosu, ketçap, sebze suyu ve zencefil ile karıştırın ![]() ![]() Unu nişasta, kabartma tozu ve 1 su bardağı soğuk suyla karıştırın ![]() ![]() 4 yemek kaşığı kızartma yağında havuç ve mantarları 10 dakika kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|