![]() |
Havuçlu Şinitzel
Havuçlu şinitzel
Havuçlu şinitzel Hazırlama süresi 40 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram bebe havucu 400 gram dana bonfile 5 yemek kaşığı soya sosu 8 yemek kaşığı acıbiber sosu 200 gram mantar 3 yemek kaşığı ketçap 100 ml. sebze suyu (tablet) 1 çay kaşığı toz zencefil 1 diş sarmısak 150 gram un 5 yemek kaşığı nişasta 1/2 çay kaşığı kabartma tozu 150 gram soya filizi 1 demet maydanoz tuz kızartmak için sıvıyağ Hazırlanışı: Bonfileleri 1 cm. kalınlığında dilimlere kesin. 3 yemek kaşığı soya sosunu 3 yemek kaşığı acıbiber sosu ile karıştırıp bonfileleri bu sosla marine edin. Havuçları ayıklayıp ince verev dilimler halinde doğrayın. Mantarları saplarından ayırıp uzunlamasına kesin. 5 yemek kaşığı acıbiber sosunu, 2 yemek kaşığı soya sosu, ketçap, sebze suyu ve zencefil ile karıştırın. Sarmısağı ezip hazırladığınız sosa katın. Unu nişasta, kabartma tozu ve 1 su bardağı soğuk suyla karıştırın. Et parçalarını bu unlu karışıma bulayın ve 180ø kızgın yağda 3 dakika kadar kızartın. 4 yemek kaşığı kızartma yağında havuç ve mantarları 10 dakika kavurun. Daha sonra hazırladığınız sosu ve soya filizlerini ekleyin. 2 dakika orta ateşte pişirin. Maydanoz yapraklarını da ayıklayıp kıyın. Soya filizlerine katın. Tuzla tatlandırıp şinitzellerle birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.