![]() |
Sarmısak Soslu Karides |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarmısak Soslu KaridesSarmısak soslu karides Karides kabuğu Sarmısak soslu karides Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: Sarmısak sosu: 2 adet taze küçük rezene 2 adet yumurta sarısı 350 ml ![]() 1 yemek kaşığı rakı 1/2 tatlı kaşığı orta acılıkta hardal 1 yemek kaşığı limon suyu 2 diş sarmısak tuz karabiber Karides: 32 adet karides 250 gram havuç 4 adet taze soğan 200 gram soğan 3 diş sarmısak 1 adet limon 2 sap kekik 4 adet defne yaprağı 3 sap maydanoz Hazırlanışı: Rezeneyi yıkayın yeşil kısımlarını iri iri kıyın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurta sarılarını ve yağı derin bir kapta çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç ve taze soğanı soyun 4 cm ![]() ![]() ![]() Kekik, defne yaprağı, maydanoz, tane karabiberle karıştırıp 3 litre tuzlu suda, 20 dakika pişirin ![]() Karides, zeytinyağı, limon dilimlerini katıp bir taşım kaynatın ![]() |
![]() |
![]() |
|