Mantarlı Dilbalığı |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı DilbalığıMantarlı dilbalığı Mantarlı dilbalığı Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 500 gram mantar 4 adet dilbalığı 2 yemek kaşığı limon suyu 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı sıvıyağ 120 gram soğan 20 gram tereyağı 100 ml portakal suyu 150 gram süzme yoğurt 2 tatlı kaşığı nişasta 1 demet dereotu tuz karabiber acı kırmızı biber Hazırlanışı: Balıklara limon suyu gezdirip, tuzlayın Una bulayıp fazlasını silkeleyin ve kızgın yağda her iki taraflarını kızartın Fırın tepsisine alın, kızartma yağını üzerlerine dökün, karabiber koyun 200ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 10-15 dakika pişirin Diğer tarafta soğanları soyun küb şeklinde doğrayın, mantarları temizleyin Her ikisini kızgın yağda sularını çekene kadar kavurun Portakal suyunu ilave edin Süzme yoğurdu katın Tuz ve acı kırmızı biber ile tatlandırın Bir taşım daha kaynatıp nişasta ile koyulaştırın Dereotunu kıyıp sosa katın Balıklarla servis yapın |
|