![]() |
Fesleğen Soslu Kalkan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fesleğen Soslu KalkanFesleğen soslu kalkan Fesleğen soslu kalkan Hazırlama süresi 35 dk 4 kişilik Malzemeler: 600 gram kalkan fileto 1 adet limonun suyu 500 gram patates 50 gram minik soğan 250 ml ![]() 5 yemek kaşığı sıvı yağ 100 ml ![]() 1/2 demet fesleğen tuz karabiber Balıklar çok çabuk pişerler ![]() ![]() Hazırlanışı: Patatesleri soyun küb şeklinde doğrayın ![]() ![]() 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencerede ısıtın, patates ve soğanları katıp çevirin ![]() ![]() Fesleğen yapraklarını yıkayıp tencereye koyun ve mikserin kesici ucu ile karışımı püre haline getirin ![]() ![]() Balık filetoları geniş şeritlere kesip tuzlayın, limon suyu gezdirin ![]() ![]() Fesleğenli sosla servis yapın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|