ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fesleğen Soslu Kalkan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780779)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:44 PM

Fesleğen Soslu Kalkan
 
Fesleğen soslu kalkan
Fesleğen soslu kalkan

Hazırlama süresi 35 dk
4 kişilik
Malzemeler:

600 gram kalkan fileto
1 adet limonun suyu
500 gram patates
50 gram minik soğan
250 ml. sebze suyu
5 yemek kaşığı sıvı yağ
100 ml. kremşanti
1/2 demet fesleğen
tuz
karabiber

Balıklar çok çabuk pişerler. Bu nedenle yüksek ısıda değil, orta ısıda ve kısa sürede pişirilmelidir.

Hazırlanışı:
Patatesleri soyun küb şeklinde doğrayın. Soğanları soyun şeritlere kesin.
2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencerede ısıtın, patates ve soğanları katıp çevirin. Sebze suyu ve kremşanti ilave edip 15 dakika hafif hafif kaynatın.
Fesleğen yapraklarını yıkayıp tencereye koyun ve mikserin kesici ucu ile karışımı püre haline getirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun.
Balık filetoları geniş şeritlere kesip tuzlayın, limon suyu gezdirin. 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tavada her iki taraflarını 4-5 dakika kızartın.
Fesleğenli sosla servis yapın. Yanında domates sunabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.