Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, ispanaklı, kuzu

İspanaklı Kuzu Dolması

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Kuzu Dolması



Ispanaklı kuzu Dolması
Ispanaklı kuzu Dolması

Hazırlama süresi 4 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:

750 gram ıspanak yaprağı
80 gram dolmalık fıstık
200 gram dil peyiniri
2 yemek kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
1 adet kuzu but
250 ml et suyu
15 kilogram minik patates
12 adet ufak domates
200 gram tost kaşar peyniri
2 sap biberiye
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Kuzu butunun kemiklerini kasabınıza çıkartırın
Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve süzün Kurulamadan tencereye koyup ağzı kapalı olarak orta ateşte pişirin Süzgeçten geçirip porsiyon porsiyon mutfak havlusunun arasına koyup sıkın ve irice kıyın
Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin Soğumaya bırakın Dil peynirini küb şeklinde kesin Ispanak, dil peyniri, fıstık, galeta unu ve yumurtaları bir kasede karıştırın Tuz, karabiber ile tatlandırın
Kuzu butunun yağlarını keskin bir bıçakla ayıklayın Yağın bir kısmını fırın tepsisine koymak için ayırın Butu yarıp açın Zarlı kısmı alta gelecek şekilde tezgaha yatırın Her iki tarafına içten dışa doğru derince kesikler
atıp dışa doğru kıvırın
Eti döğerek iç için geniş alan elde edin Tuz, karabiber ile tatlandırın Hazırladığınız içi butun ortasına koyup biraz bastırın Döğ-
düğünüz kenarları için üzerine kapatın ve mutfak ipliği
ile dikerek butu uzunlamasına bağlayın
Ayırdığınız yağ parçaları ile birlikte butu fırın tepsisine koyup 160ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 15 saat pişirin İlk 10 dakikadan sonra et suyunu ekleyin
Diğer tarafta patatesleri soyun, domatesleri çarpı şeklinde çizin 1 saat sonra yıkanmış patatesleri butun yanına dizip hafifçe tuzlayın Biberiye saplarını aralarına koyun Isıyı 180ø'ye çıkartıp patateslerle birlikte 40 dakika daha pişirin Patatesleri ara sıra çevirin Bir bıçak yardımıyla patateslerin piştiğini kontrol edin Patatesler kızarmaya başlayınca çizik tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ilave edin ve 6-8 dakika daha kızartın
Butu fırından çıkartın, ısıya dayanıklı bir servis tabağına
alın ve şerit şerit kestiğiniz tost kaşarını üzerine dizdikten sonra ızgarada kızartın Butu dilimlere kesip patates ve domateslerle birlikte ısıtılmış tabaklarda servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.