![]() |
İspanaklı Kuzu Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Kuzu DolmasıIspanaklı kuzu Dolması Ispanaklı kuzu Dolması Hazırlama süresi 4 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 750 gram ıspanak yaprağı 80 gram dolmalık fıstık 200 gram dil peyiniri 2 yemek kaşığı galeta unu 2 adet yumurta 1 adet kuzu but 250 ml ![]() 1 ![]() 12 adet ufak domates 200 gram tost kaşar peyniri 2 sap biberiye tuz karabiber Hazırlanışı: Kuzu butunun kemiklerini kasabınıza çıkartırın ![]() Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve süzün ![]() ![]() ![]() Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuzu butunun yağlarını keskin bir bıçakla ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() atıp dışa doğru kıvırın ![]() Eti döğerek iç için geniş alan elde edin ![]() ![]() ![]() düğünüz kenarları için üzerine kapatın ve mutfak ipliği ile dikerek butu uzunlamasına bağlayın ![]() Ayırdığınız yağ parçaları ile birlikte butu fırın tepsisine koyup 160ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta patatesleri soyun, domatesleri çarpı şeklinde çizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Butu fırından çıkartın, ısıya dayanıklı bir servis tabağına alın ve şerit şerit kestiğiniz tost kaşarını üzerine dizdikten sonra ızgarada kızartın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|