![]() |
İspanaklı Kuzu Dolması
Ispanaklı kuzu Dolması
Ispanaklı kuzu Dolması Hazırlama süresi 4 saat 4-6 kişilik Malzemeler: 750 gram ıspanak yaprağı 80 gram dolmalık fıstık 200 gram dil peyiniri 2 yemek kaşığı galeta unu 2 adet yumurta 1 adet kuzu but 250 ml. et suyu 1.5 kilogram minik patates 12 adet ufak domates 200 gram tost kaşar peyniri 2 sap biberiye tuz karabiber Hazırlanışı: Kuzu butunun kemiklerini kasabınıza çıkartırın. Ispanağı ayıklayıp yıkayın ve süzün. Kurulamadan tencereye koyup ağzı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Süzgeçten geçirip porsiyon porsiyon mutfak havlusunun arasına koyup sıkın ve irice kıyın. Dolmalık fıstıkları yağsız tavada pembeleştirin. Soğumaya bırakın. Dil peynirini küb şeklinde kesin. Ispanak, dil peyniri, fıstık, galeta unu ve yumurtaları bir kasede karıştırın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Kuzu butunun yağlarını keskin bir bıçakla ayıklayın. Yağın bir kısmını fırın tepsisine koymak için ayırın. Butu yarıp açın. Zarlı kısmı alta gelecek şekilde tezgaha yatırın. Her iki tarafına içten dışa doğru derince kesikler atıp dışa doğru kıvırın. Eti döğerek iç için geniş alan elde edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız içi butun ortasına koyup biraz bastırın. Döğ- düğünüz kenarları için üzerine kapatın ve mutfak ipliği ile dikerek butu uzunlamasına bağlayın. Ayırdığınız yağ parçaları ile birlikte butu fırın tepsisine koyup 160ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 1.5 saat pişirin. İlk 10 dakikadan sonra et suyunu ekleyin. Diğer tarafta patatesleri soyun, domatesleri çarpı şeklinde çizin. 1 saat sonra yıkanmış patatesleri butun yanına dizip hafifçe tuzlayın. Biberiye saplarını aralarına koyun. Isıyı 180ø'ye çıkartıp patateslerle birlikte 40 dakika daha pişirin. Patatesleri ara sıra çevirin. Bir bıçak yardımıyla patateslerin piştiğini kontrol edin. Patatesler kızarmaya başlayınca çizik tarafları üste gelecek şekilde domatesleri ilave edin ve 6-8 dakika daha kızartın. Butu fırından çıkartın, ısıya dayanıklı bir servis tabağına alın ve şerit şerit kestiğiniz tost kaşarını üzerine dizdikten sonra ızgarada kızartın. Butu dilimlere kesip patates ve domateslerle birlikte ısıtılmış tabaklarda servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.