Karides Pane |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karides PaneKarides pane Karides pane Hazırlama süresi 35 dakika 2-4 kişilik Malzemeler: 40 gram rendelenmiş kaşar peyniri 16 adet karides 30 gram un 1 adet yumurta 40 gram galeta unu 4 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Karidesleri çiğ halde ayıklayın Soğuk suya tutup kâğıt havlu ile kurulayın![]() Galeta ununu rendelenmiş peynirle karıştırın Üç ayrı tabağa un, yumurta ve peynirli galeta unu koyun![]() Karidesleri sırası ile un, çırpılmış yumurta ve peynirli galeta ununa bulayın ![]() Büyük bir tavada sıvı yağı margarin ile birlikte kızdırın ![]() Karideslerin her tarafını 2dk olmak üzerine kızartın, kâğıt havlu üzerine çıkartın![]() Kıtır kıtır kızarmış karidesleri tarator sos veya arzu ettiğiniz bir başka sos ile servis yapabilirsiniz
|
|
|
|