![]() |
Karides Pane
Karides pane
Karides pane Hazırlama süresi 35 dakika 2-4 kişilik Malzemeler: 40 gram rendelenmiş kaşar peyniri 16 adet karides 30 gram un 1 adet yumurta 40 gram galeta unu 4 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber Hazırlanışı: Karidesleri çiğ halde ayıklayın. Soğuk suya tutup kâğıt havlu ile kurulayın. Galeta ununu rendelenmiş peynirle karıştırın. Üç ayrı tabağa un, yumurta ve peynirli galeta unu koyun. Karidesleri sırası ile un, çırpılmış yumurta ve peynirli galeta ununa bulayın. Büyük bir tavada sıvı yağı margarin ile birlikte kızdırın. Karideslerin her tarafını 2dk. olmak üzerine kızartın, kâğıt havlu üzerine çıkartın. Kıtır kıtır kızarmış karidesleri tarator sos veya arzu ettiğiniz bir başka sos ile servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.