![]() |
Karidesli Avakoda Püresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karidesli Avakoda PüresiKaridesli avakoda püresi Karidesli avakoda püresi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 3 adet olgun avakado 5 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarmısak 100 gram krema 1/2 adet kırmızı soğan 1/2 demet tere 3 sap dereotu 250 gram karides 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Avokadoları ikiye bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmısağı soyup ince kıyın ![]() ![]() ![]() Soğanı ve tereyi ince kıyın, 1 yemek kaşığı kadarını süs için bir kenara ayırın ![]() Dereotu yapraklarını ince kıyın ![]() ![]() Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ile tadlandırın ![]() Avokado püresini yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve sakladığınız avokado kabuklarının içine sıkın ![]() Karidesleri malzemenin üzerine yerleştirin ![]() Servisten önce ayırdığınız tere ile süsleyin ![]() Yeterli olgunluğa erişmiş avokadolar, üzerlerine parmakla basıldığında içe doğru çökerler ![]() isterseniz üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin ve buzdolabına koyun ![]() |
![]() |
![]() |
|