![]() |
Karidesli Avakoda Püresi
Karidesli avakoda püresi
Karidesli avakoda püresi Hazırlama süresi 45 dakika 4 kişilik Malzemeler: 3 adet olgun avakado 5 yemek kaşığı limon suyu 1 diş sarmısak 100 gram krema 1/2 adet kırmızı soğan 1/2 demet tere 3 sap dereotu 250 gram karides 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Avokadoları ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarın ve meyvenin etini bir kaşık yardımıyla kabuğundan ayırın. 4 yarım avokadonun kabuğunu saklayın. Çıkardığınız avokado içini bir kaseye alın. Sarmısağı soyup ince kıyın. Avokado ve sarmısağı, 3 yemek kaşığı limon suyu, tuz ve karabiber ile püre haline getirin. Kremayı içine karıştırın. Soğanı ve tereyi ince kıyın, 1 yemek kaşığı kadarını süs için bir kenara ayırın. Dereotu yapraklarını ince kıyın. Soğan, dereotu, kıyılmış tere ve karidesleri bir kasede karıştırın. Zeytinyağı, 2 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ile tadlandırın. Avokado püresini yıldız uçlu bir sıkma torbasına doldurun ve sakladığınız avokado kabuklarının içine sıkın. Karidesleri malzemenin üzerine yerleştirin. Servisten önce ayırdığınız tere ile süsleyin. Yeterli olgunluğa erişmiş avokadolar, üzerlerine parmakla basıldığında içe doğru çökerler. Avokado pürenizi bir süre saklamak isterseniz üzerine biraz zeytinyağı serpiştirin ve buzdolabına koyun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.