Somonlu Pancar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somonlu PancarSomonlu pancar Somonlu pancar Hazırlama süresi 1 saat 20 6 kişilik Malzemeler: 12 adet eşit büyüklükte pancar 120 gram taze soğan 300 gram dilimlenmiş smon füme 200 gram salatalık 2 adet yumurta 1 demet taze soğanın yeşil uçları 2 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı orta acılıkta hardal 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı yağlı yoğurt 200 ml sıvı yağtuz beyaz karabiber Hazırlanışı: Pancarları akar suyun altında fırçalayarak yıkayın Teker teker aluminyum folyoya sarın Önceden 220ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 1 saat 10 dakika pişirin![]() Sosu için, somonu küçük küblere doğrayın Bir miktarını süslemek için kenara ayırın![]() Taze soğanları ayıklayın ve kıyın Salatalığı uzunlamasına ikiye kesip bir tatlı kaşığı yardımıyla çekirdeklerini çıkartın, minik küblere doğrayın Tuzladıktan sonra süzgeçe koyup suyunu bırakması için bekletin![]() 2 adet yumurtayı katı pişirin, soğuk suya tutup kabuklarını soyun ve ince ince kıyın Taze soğanın yeşil uçlarını doğrayın Süsleme için bir miktar ayırın![]() Diğer tarafta yumurta sarılarını hardal, 1 tutam tuz ve sirke ile mikser yardımıyla iyice karıştırın Mikserle karıştırırken, mayonez oluşana kadar yavaş yavaş sıvı yağı ilave edin![]() Yoğurt, somon, taze soğan, salatalık ve haşlanmış yumurtaları katın Gerekiyorsa tuz ve karabiber ile tatlandırın Ayırdığınız somon ve taze soğanın yeşil uçları ile süsleyin![]() Pancarları fırından alın, folyolardan çıkartın Üzerlerini haç şeklinde çizin ve sos ile birlikte servis yapın Arzuya göre yanında ilave somon sunabilirsiniz
|
|
|
|