![]() |
Somonlu Pancar
Somonlu pancar
Somonlu pancar Hazırlama süresi 1 saat 20 6 kişilik Malzemeler: 12 adet eşit büyüklükte pancar 120 gram taze soğan 300 gram dilimlenmiş smon füme 200 gram salatalık 2 adet yumurta 1 demet taze soğanın yeşil uçları 2 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı orta acılıkta hardal 2 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı yağlı yoğurt 200 ml. sıvı yağ tuz beyaz karabiber Hazırlanışı: Pancarları akar suyun altında fırçalayarak yıkayın. Teker teker aluminyum folyoya sarın. Önceden 220ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 1 saat 10 dakika pişirin. Sosu için, somonu küçük küblere doğrayın. Bir miktarını süslemek için kenara ayırın. Taze soğanları ayıklayın ve kıyın. Salatalığı uzunlamasına ikiye kesip bir tatlı kaşığı yardımıyla çekirdeklerini çıkartın, minik küblere doğrayın. Tuzladıktan sonra süzgeçe koyup suyunu bırakması için bekletin. 2 adet yumurtayı katı pişirin, soğuk suya tutup kabuklarını soyun ve ince ince kıyın. Taze soğanın yeşil uçlarını doğrayın. Süsleme için bir miktar ayırın. Diğer tarafta yumurta sarılarını hardal, 1 tutam tuz ve sirke ile mikser yardımıyla iyice karıştırın. Mikserle karıştırırken, mayonez oluşana kadar yavaş yavaş sıvı yağı ilave edin. Yoğurt, somon, taze soğan, salatalık ve haşlanmış yumurtaları katın. Gerekiyorsa tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ayırdığınız somon ve taze soğanın yeşil uçları ile süsleyin. Pancarları fırından alın, folyolardan çıkartın. Üzerlerini haç şeklinde çizin ve sos ile birlikte servis yapın. Arzuya göre yanında ilave somon sunabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.