![]() |
Midye Graten |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye GratenMidye graten Midye graten Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 48 adet iri midye 1 yemek kaşığı maydanoz tuz karabiber 2 su bardağı sek beyaz şarap 3 adet soğan 1 diş sarmısak 4 yemek kaşığı sıvıyağ 3 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı tereyağı 500 gram ıspanak yaprağı 1 tatlı kaşığı acı biber sosu Hazırlanışı: Temizlenmiş midyeleri 1 bardak şarap, 2 adet halka halka doğranmış soğan, tuz ve karabiber ile pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ispanağı ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırın ![]() ![]() Yumurta sarısını 1 bardak beyaz şarap ile benmaride kremamsı olana kadar çırpın ![]() ![]() Tuz ve acı biber sosu ile tatlandırın ![]() ![]() Ispanağı dört adet ısıya dayanıklı tabağın ortalarına taksim edin ![]() ![]() Hazırladığınız sosu üzerlerine dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|