![]() |
Midye Graten
Midye graten
Midye graten Hazırlama süresi 60 dakika 4 kişilik Malzemeler: 48 adet iri midye 1 yemek kaşığı maydanoz tuz karabiber 2 su bardağı sek beyaz şarap 3 adet soğan 1 diş sarmısak 4 yemek kaşığı sıvıyağ 3 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı tereyağı 500 gram ıspanak yaprağı 1 tatlı kaşığı acı biber sosu Hazırlanışı: Temizlenmiş midyeleri 1 bardak şarap, 2 adet halka halka doğranmış soğan, tuz ve karabiber ile pişirin. Midye kabuklarının birer yarılarını çıkartın. Ispanağı ayıklayın, iyice yıkayın ve süzün. Kalan soğanları ince kıyın. Sarmısağı ezin, soğan ve sarmısağı sıvı yağda 1-2 dakika çevirin. Ispanağı ilave edin, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ispanaklar su salana kadar ağzı kapalı olarak pişirin ve süzün. Yumurta sarısını 1 bardak beyaz şarap ile benmaride kremamsı olana kadar çırpın. Tereyağını küçük bir tencerede eritin, yumurta sarılı karışımı parlak bir görünüm alana kadar çırparak yavaş yavaş içine ilave edin. Tuz ve acı biber sosu ile tatlandırın. Maydanozu incecik kıyın. Ispanağı dört adet ısıya dayanıklı tabağın ortalarına taksim edin. Etrafına halka şeklinde 10ar adet midye dizin. Hazırladığınız sosu üzerlerine dökün. Fırının ızgarasında üzerleri kızarıncaya kadar 12 dakika tutun. Karabiber serpip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.