Jölede Jambon |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Jölede JambonJölede jambon Jölede jambon Hazırlama süresi 1 saat 6-8 kişilik Malzemeler: 250 gram krema 300 gram dilimlenmiş tavuk jambon 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı bayırturbu 1-2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2-3 tatlı kaşığı limon suyu 1 demet taze soğan tuz karabiber 18 yaprak beyaz jelatin 12 litre sebze suyu 5-6 yemek kaşığı beyaz balzamik sirke 2 adet havuç 1 adet kereviz Hazırlanışı: Havuç ve kerevizi temizleyip rendeleyin Jelatini soğuk suda çözülmeye bırakın 400 ml sebze suyunu kaynatın, rendelediğiniz sebzeleri içine atıp 2-3 dakika haşlayın Sebze suyunu süzüp bir kenarda bekletin Sebzeleri soğuk sudan geçirin Jelatinin suyunu elinizde sıkıp sıcak sebze suyunun içinde eritin Kalan sebze suyunu katın, balzamik sirke, tuz, karabiber ve şeker ile tadlandırın 3 lt hacimli ince uzun bir kabın içini şeffaf folyo ile kaplayın Dipten 1/2 cmlik yüksekliğe kadar sebze suyunu dökün Sebze suyu pıhtılaşmaya başlayıncaya kadar buzdolabında bekletin Jambonu ince şeritlere bölün Pıhtılaşmaya başlayan jölenin üzerine bir kat sebze döşeyin, onun üzerine sebze suyu dökün Bir kat jambon döşeyip onun üzerine sebze suyu dökün Bu şekilde, elinizdeki tüm malzeme bitene kadar devam edin En üst kat sebze suyu olarak bitmeli Jöleyi en az 12 saat buzdolabında bekletin Kremayı bayırturbu, limon kabuğu ve suyu, tuz, karabiber, bir tutam şeker ve kıyılmış taze soğan ile karıştırın Jöleyi bir tabağa tersyüz edin Folyoyu üzerinden çıkarın Varsa elektrikli bir bıçakla, yoksa normal bıçakla jöleyi dilimleyin Krema ile servis yapın |
|