![]() |
Jölede Jambon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Jölede JambonJölede jambon Jölede jambon Hazırlama süresi 1 saat 6-8 kişilik Malzemeler: 250 gram krema 300 gram dilimlenmiş tavuk jambon 2 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı bayırturbu 1-2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 2-3 tatlı kaşığı limon suyu 1 demet taze soğan tuz karabiber 18 yaprak beyaz jelatin 1 ![]() 5-6 yemek kaşığı beyaz balzamik sirke 2 adet havuç 1 adet kereviz Hazırlanışı: Havuç ve kerevizi temizleyip rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeleri soğuk sudan geçirin ![]() ![]() ![]() 3 lt ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pıhtılaşmaya başlayan jölenin üzerine bir kat sebze döşeyin, onun üzerine sebze suyu dökün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kremayı bayırturbu, limon kabuğu ve suyu, tuz, karabiber, bir tutam şeker ve kıyılmış taze soğan ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|