ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Jölede Jambon (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780710)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:56 PM

Jölede Jambon
 
Jölede jambon
Jölede jambon

Hazırlama süresi 1 saat
6-8 kişilik
Malzemeler:

250 gram krema
300 gram dilimlenmiş tavuk jambon
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı bayırturbu
1-2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
2-3 tatlı kaşığı limon suyu
1 demet taze soğan
tuz
karabiber
18 yaprak beyaz jelatin
1.2 litre sebze suyu
5-6 yemek kaşığı beyaz balzamik sirke
2 adet havuç
1 adet kereviz

Hazırlanışı:
Havuç ve kerevizi temizleyip rendeleyin. Jelatini soğuk suda çözülmeye bırakın. 400 ml. sebze suyunu kaynatın, rendelediğiniz sebzeleri içine atıp 2-3 dakika haşlayın. Sebze suyunu süzüp bir kenarda bekletin.
Sebzeleri soğuk sudan geçirin. Jelatinin suyunu elinizde sıkıp sıcak sebze suyunun içinde eritin. Kalan sebze suyunu katın, balzamik sirke, tuz, karabiber ve şeker ile tadlandırın.
3 lt. hacimli ince uzun bir kabın içini şeffaf folyo ile kaplayın. Dipten 1/2 cm.lik yüksekliğe kadar sebze suyunu dökün. Sebze suyu pıhtılaşmaya başlayıncaya kadar buzdolabında bekletin. Jambonu ince şeritlere bölün.
Pıhtılaşmaya başlayan jölenin üzerine bir kat sebze döşeyin, onun üzerine sebze suyu dökün. Bir kat jambon döşeyip onun üzerine sebze suyu dökün. Bu şekilde, elinizdeki tüm malzeme bitene kadar devam edin. En üst kat sebze suyu olarak bitmeli. Jöleyi en az 12 saat buzdolabında bekletin.
Kremayı bayırturbu, limon kabuğu ve suyu, tuz, karabiber, bir tutam şeker ve kıyılmış taze soğan ile karıştırın. Jöleyi bir tabağa tersyüz edin. Folyoyu üzerinden çıkarın. Varsa elektrikli bir bıçakla, yoksa normal bıçakla jöleyi dilimleyin. Krema ile servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.