![]() |
Karidesli Lahana Topları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karidesli Lahana ToplarıKaridesli lahana topları Karidesli lahana topları Hazırlama süresi 45 dakika 4-6 kişilik Malzemeler: 10 adet jumbo karides 1 yemek kaşığı limon suyu tuz 350 ml ![]() 1 adet arpacık soğanı 20 gram tereyağı 12 adet lahana yaprağı Hazırlanışı: Karidesleri ayıklayıp kabuklarını bir kenara ayırın, etlerini küb şeklinde doğrayıp yarısını tuzlayın ve 5 dakika buzlukta bekletin ![]() Soğutmuş olduğunuz karidesleri, 50 ml ![]() ![]() Kalan kremşanti ve karidesleri tahta kaşıkla ilave edin ![]() ![]() Soğanı küb şeklinde doğrayın, tereyağında kavurup karides kabuklarını ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Lahana yapraklarını 3-4 dakika blanşe ettikten sonra kurulayın ![]() Yaprakların üzerine karides püresi koyup kapatın ![]() ![]() Sosu süzgeçten geçirip tekrar kaynatın, Limon suyu, tuz ve biber ile tatlandırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|