Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bonfile, fesleğenli, graten

Fesleğenli Bonfile Graten

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Bonfile Graten



Fesleğenli bonfile graten
Fesleğenli bonfile graten

Hazırlama süresi
Malzemeler:

16 dilim bonfile (100'er gram)
6 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
6 adet domates
1 demet fesleğen
2 paket yağlı kutu peynir
1 demet taze soğanın yeşil uçları
400 ml et suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
150 gram yağlı yoğurt

Hazırlanışı:
Bonfilelerin her iki taraflarını iki parti halinde kızgın yağda birer dakika kızartın Tuz ve karabiber ile tatlandırın Domatesleri dilimleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın
Bonfileleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine domates dilimlerini yerleştirin
Peyniri mikserde çırpın Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayın, kıyın ve peynire katın Tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesi ile tatlandırın İki yemek kaşığı yardımı ile toplar halinde alıp bonfilelerin üzerlerine oturtun ve üzerlerine 2'şer yaprak fesleğen koyun 250ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 5-8 dakika kızartın
Diğer tarafta et suyunu süzme yoğurt ile kaynatın Tuz, karabiber ile tatlandırın Etleri sosla birlikte tabaklara bölüştürün Sarmısaklı ekmekle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.