Fesleğenli Bonfile Graten |
09-09-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Bonfile GratenFesleğenli bonfile graten Fesleğenli bonfile graten Hazırlama süresi Malzemeler: 16 dilim bonfile (100'er gram) 6 yemek kaşığı sıvı yağ tuz karabiber 6 adet domates 1 demet fesleğen 2 paket yağlı kutu peynir 1 demet taze soğanın yeşil uçları 400 ml et suyu 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi 150 gram yağlı yoğurt Hazırlanışı: Bonfilelerin her iki taraflarını iki parti halinde kızgın yağda birer dakika kızartın Tuz ve karabiber ile tatlandırın Domatesleri dilimleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın Bonfileleri yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine domates dilimlerini yerleştirin Peyniri mikserde çırpın Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayın, kıyın ve peynire katın Tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesi ile tatlandırın İki yemek kaşığı yardımı ile toplar halinde alıp bonfilelerin üzerlerine oturtun ve üzerlerine 2'şer yaprak fesleğen koyun 250ø sıcaklıktaki fırının alttan 2 rafında 5-8 dakika kızartın Diğer tarafta et suyunu süzme yoğurt ile kaynatın Tuz, karabiber ile tatlandırın Etleri sosla birlikte tabaklara bölüştürün Sarmısaklı ekmekle servis yapın |
|