ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fesleğenli Bonfile Graten (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780688)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 01:58 PM

Fesleğenli Bonfile Graten
 
Fesleğenli bonfile graten
Fesleğenli bonfile graten

Hazırlama süresi
Malzemeler:

16 dilim bonfile (100'er gram)
6 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
6 adet domates
1 demet fesleğen
2 paket yağlı kutu peynir
1 demet taze soğanın yeşil uçları
400 ml. et suyu
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
150 gram yağlı yoğurt

Hazırlanışı:
Bonfilelerin her iki taraflarını iki parti halinde kızgın yağda birer dakika kızartın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Domatesleri dilimleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Bonfileleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine domates dilimlerini yerleştirin.
Peyniri mikserde çırpın. Taze soğanın yeşil uçlarını yıkayın, kıyın ve peynire katın. Tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesi ile tatlandırın. İki yemek kaşığı yardımı ile toplar halinde alıp bonfilelerin üzerlerine oturtun ve üzerlerine 2'şer yaprak fesleğen koyun. 250ø sıcaklıktaki fırının alttan 2. rafında 5-8 dakika kızartın.
Diğer tarafta et suyunu süzme yoğurt ile kaynatın. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Etleri sosla birlikte tabaklara bölüştürün. Sarmısaklı ekmekle servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.