Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, parmesan, soslu

Parmesan Soslu Balık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmesan Soslu Balık



Parmesan soslu balık
Parmesan soslu balık

Hazırlama süresi
Malzemeler:

70 gram arpacık soğanı
30 ml zeytinyağı
100 ml beyaz şarap
100 ml balık suyu
150 ml kremşanti
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
8 adet küçük boy kırmızı barbunya balığı
40 gram irmik
60 ml zeytinyağı
3 dal fesleğen
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Arpacık soğanları küp şeklinde kesin Zeytinyağını bir tencerede ısıtın Arpacık soğanlarını kavurun Üstüne beyaz şarabı dökün ve 1/3’i kalana kadar kavurmaya devam edin
Balık suyunu ve krem şantiyi üzerine dökün ve orta ateşte 5 dakika pişirin Parmesan peynirini içine ekleyin
Sosu 5 dakika pişirmeye devam edin Daha sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak tutun
Barbunya balıklarının her iki tarafını irmikle bulayın Zeytinyağını ısıtın Barbunyaların her iki tarafını orta ateşte 2 dakika kızartın Daha sonra tuzlayıp biberleyin
Parmesan sosunu blender yardımıyla püre halinde getirin
Barbunyaları hazırladığınız sosla beraber önceden ısıttığınız tabaklara koyun
Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.