![]() |
Parmesan Soslu Balık
Parmesan soslu balık
Parmesan soslu balık Hazırlama süresi Malzemeler: 70 gram arpacık soğanı 30 ml. zeytinyağı 100 ml. beyaz şarap 100 ml. balık suyu 150 ml. kremşanti 100 gram rendelenmiş parmesan peyniri 8 adet küçük boy kırmızı barbunya balığı 40 gram irmik 60 ml. zeytinyağı 3 dal fesleğen tuz karabiber Hazırlanışı: Arpacık soğanları küp şeklinde kesin. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Arpacık soğanlarını kavurun. Üstüne beyaz şarabı dökün ve 1/3’i kalana kadar kavurmaya devam edin. Balık suyunu ve krem şantiyi üzerine dökün ve orta ateşte 5 dakika pişirin. Parmesan peynirini içine ekleyin. Sosu 5 dakika pişirmeye devam edin. Daha sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak tutun. Barbunya balıklarının her iki tarafını irmikle bulayın. Zeytinyağını ısıtın. Barbunyaların her iki tarafını orta ateşte 2 dakika kızartın. Daha sonra tuzlayıp biberleyin. Parmesan sosunu blender yardımıyla püre halinde getirin. Barbunyaları hazırladığınız sosla beraber önceden ısıttığınız tabaklara koyun. Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.