ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Parmesan Soslu Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780666)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:02 PM

Parmesan Soslu Balık
 
Parmesan soslu balık
Parmesan soslu balık

Hazırlama süresi
Malzemeler:

70 gram arpacık soğanı
30 ml. zeytinyağı
100 ml. beyaz şarap
100 ml. balık suyu
150 ml. kremşanti
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri
8 adet küçük boy kırmızı barbunya balığı
40 gram irmik
60 ml. zeytinyağı
3 dal fesleğen
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Arpacık soğanları küp şeklinde kesin. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Arpacık soğanlarını kavurun. Üstüne beyaz şarabı dökün ve 1/3’i kalana kadar kavurmaya devam edin.
Balık suyunu ve krem şantiyi üzerine dökün ve orta ateşte 5 dakika pişirin. Parmesan peynirini içine ekleyin.
Sosu 5 dakika pişirmeye devam edin. Daha sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp sıcak tutun.
Barbunya balıklarının her iki tarafını irmikle bulayın. Zeytinyağını ısıtın. Barbunyaların her iki tarafını orta ateşte 2 dakika kızartın. Daha sonra tuzlayıp biberleyin.
Parmesan sosunu blender yardımıyla püre halinde getirin.
Barbunyaları hazırladığınız sosla beraber önceden ısıttığınız tabaklara koyun.
Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.