Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, dana, eti

Biberli Dana Eti

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberli Dana Eti



Biberli dana eti
Biberli dana eti

Hazırlama süresi 30 dk
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 demet taze soğan
  • 200 gram havuç
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • 600 gram dana bonfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/8 litre sebze suyu
  • 100 ml beyaz şarap
  • 100 gram süzme yoğurt
  • tuz
Hazırlanışı:
Soğan ve havuçları ince şeritlere kesin Karabiberi havanda iri döğün Eti 1 cm genişliğinde şeritlere kesip kızgın yağda kızartın Tuz ve döğülmüş karabiber ile tatlandırıp tavadan çıkartın
Soğan ve havuçları kızartma yağında çevirin Kızartma suyuna, sebze suyu, beyaz şarap ve süzme yoğurdu karıştırın ve ağzı açık olarak 3-4 dakika kaynatın
Etleri ve sebzeyi sosa katın Şerit makarnayla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.