ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Biberli Dana Eti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=780663)

Prof. Dr. Sinsi 09-09-2012 02:02 PM

Biberli Dana Eti
 
Biberli dana eti
Biberli dana eti

Hazırlama süresi 30 dk
4 kişilik
Malzemeler:
  • 1 demet taze soğan
  • 200 gram havuç
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber
  • 600 gram dana bonfile
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/8 litre sebze suyu
  • 100 ml. beyaz şarap
  • 100 gram süzme yoğurt
  • tuz
Hazırlanışı:
Soğan ve havuçları ince şeritlere kesin. Karabiberi havanda iri döğün. Eti 1 cm. genişliğinde şeritlere kesip kızgın yağda kızartın. Tuz ve döğülmüş karabiber ile tatlandırıp tavadan çıkartın.
Soğan ve havuçları kızartma yağında çevirin. Kızartma suyuna, sebze suyu, beyaz şarap ve süzme yoğurdu karıştırın ve ağzı açık olarak 3-4 dakika kaynatın.
Etleri ve sebzeyi sosa katın. Şerit makarnayla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.