![]() |
Kaplamalı Pirzola Ve Muzlu Bulgur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaplamalı Pirzola Ve Muzlu BulgurKaplamalı pirzola ve muzlu bulgur Kaplamalı pirzola ve muzlu bulgur Hazırlama süresi 60 dk 4 kişilik Malzemeler: 16 adet kuzu pirzola 50 gram galeta unu 11 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dal biberiye 150 gram kabak 100 gram kereviz 80 gram havuç tuz karabiber sos için: 1 yemek kaşığı domates salçası 200 ml ![]() 400 ml ![]() 1 tatlı kaşığı nişasta Bulgur için: 300 gram muz 2 yemek kaşığı limon auyu 320 gram ince bulgur 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dal tarhun Hazırlanışı: Galeta ununu 8 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Bu arada muzun kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın ve limon suyu ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Kabağı yıkayıp küçük küp biçiminde doğrayın ![]() ![]() ![]() Pirzolaları tuzlayıp biberleyin ![]() ![]() ![]() Sosu hazırlamak için eti kızarttığınız tavaya salçayı koyun, 1/2 dakika kadar kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bulguru muzun 2/3ü ve 2 dal tarhun ile karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|