![]() |
Kaplamalı Pirzola Ve Muzlu Bulgur
Kaplamalı pirzola ve muzlu bulgur
Kaplamalı pirzola ve muzlu bulgur Hazırlama süresi 60 dk 4 kişilik Malzemeler: 16 adet kuzu pirzola 50 gram galeta unu 11 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dal biberiye 150 gram kabak 100 gram kereviz 80 gram havuç tuz karabiber sos için: 1 yemek kaşığı domates salçası 200 ml. kırmızı şarap 400 ml. et suyu 1 tatlı kaşığı nişasta Bulgur için: 300 gram muz 2 yemek kaşığı limon auyu 320 gram ince bulgur 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 dal tarhun Hazırlanışı: Galeta ununu 8 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Biberiye yapraklarını incecik kıyın. Tuz biber ile birlikte galeta ununa katıp karıştırın, bir kenarda bekletin. Bu arada muzun kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın ve limon suyu ile karıştırın. 440 ml. tuzlu suyu kaynatın, bulgurun üzerine dökün. Zeytinyağını hafifçe serpiştirip karıştırın ve 5-7 dakika üzeri kapalı olarak dinlenmeye bırakın. Kabağı yıkayıp küçük küp biçiminde doğrayın. Kerevizle havucu soyup çok küçük küp biçiminde doğrayın. Pirzolaların sinir ve yağlarını çıkarın. Pirzolaları tuzlayıp biberleyin. Kalan zeytinyağı nı bir tavada ısıtın. Harlı ateşte pirzolaların her iki tarafını 1er dakika kızartın, tavadan alıp ayrı bir tepsiye çıkarın. Sosu hazırlamak için eti kızarttığınız tavaya salçayı koyun, 1/2 dakika kadar kavurun. Şarabı ilave edin, yarısı uçuncaya kadar kaynatın. Et suyu ve 100 ml. su ilave edip, 10-15 dakika pişirin. Sosu az suda eritilmiş nişasta ile bağlayın. Sebzeleri de pirzolaları kızarttığınız yağda sote yapın. Tuzlayıp bir kenarda bekletin. Bulguru muzun 2/3ü ve 2 dal tarhun ile karıştırın. Bir çorba tabağına doldurup tabaklara tersyüz ederek 4 porsiyon hazırlayın. Her pirzolayı 1 yemek kaşığı galeta unlu karışımla iyice kaplayın. Önceden 1800de ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 5-6 dakika kadar pişirin. 4 servis tabağına hazırladığınız sebze ve muzlu bulgur ile servis yapın. Kalan bulgurla muzu ayrıca servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.